BREVET COUNTERCLOCKWISE 400KM (ΛΑΡΙΣΑ)

Τέμπη

                                       BREVET COUNTERCLOCKWISE 400KM (ΛΑΡΙΣΑ)

Το Brevet Counterclockwise  400  ξεκινάει από την πόλη της Λάρισας το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 07:00, και γίνεται την ίδια μέρα και ώρα με το Clockwise 400  που διοργανώνεται σε συνεργασία και αντίστοιχα από την Ble Cycling Club, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Ο σχεδιασμός των δύο μπρεβέ έγινε ταυτόχρονα ώστε ο κάθε διοργανωτής να εκτελεί τα κοντρόλ του άλλου στα πιο απομακρυσμένα σημεία από τη βάση του, εκμεταλλευόμενη εν μέρει μια παράγραφο στους κανονισμούς που επιτρέπει την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο μπρεβέ από διαφορετικούς διοργανωτές πάνω στην ίδια διαδρομή και με συντονισμό των κοντρόλ.

Έτσι τα κοντρόλ και των δύο μπρεβέ θα γίνουν από τον «ΠΑΣ Πηνειός» με τη βοήθεια των Cyclinghellas.gr και Δαλαβίκας Bikes στη Θεσσαλία, ενώ αντίστοιχα τα κοντρόλ στη Μακεδονία θα γίνουν από την BLE Cycling Club.

Τα δύο μπρεβέ καλύπτουν την ίδια διαδρομή, αλλά με αντίθετη φορά, με ταυτόχρονες εκκινήσεις σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Η τετρακοσίων χιλιομέτρων διαδρομή περνάει από τα Τέμπη, την Κατερίνη, μπαινοβγαίνει στη Θεσσαλονίκη από δύο διαφορετικούς, παράλληλους δρόμους, και επιστρέφει από την Ημαθία, τον Αγ. Δημήτριο στη δυτική πλευρά του Ολύμπου και την Ελασσόνα.

Η φορά του Counterclockwise 400 είναι, όπως το υποδηλώνει το όνομά του, αριστερόστροφη.

Δύο πράγματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν:

Το πρώτο είναι η διέλευση από την, ελεύθερη πλέον από κίνηση, κοιλάδα των Τεμπών  το πρωί μετά την εκκίνηση. Το εντυπωσιακό αυτό κομμάτι ανάμεσα στις ορθοπλαγιές που έχει λαξεύσει ο Πηνειός στο βράχο, είναι ίσως και το ομορφότερο της διαδρομής και από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Το δεύτερο σημείο προσοχής, είναι το τμήμα με τα υψομετρικά με μέγιστο υψόμετρο τα 1000m λίγο μετά τον Αγ. Δημήτριο δυτικά του Ολύμπου. Οι σημαντικές ανηφόρες βρίσκονται πριν και μετά την Κατερίνη, καθώς και μετά την Ελασσόνα.

Το κομμάτι αυτό της διαδρομής ολοκληρώνεται αναγκαστικά μετά τη δύση του ηλίου. Επομένως προσοχή στην επιλογή του ρουχισμού και εξοπλισμού, καθώς στα μέσα Μαρτίου είναι ακόμα τυπικά χειμώνας.

Ωστόσο, για την ελάφρυνση της δυσκολίας, η διοργάνωση ετοιμάζει στο τμήμα αυτό μια έκπληξη, η οποία θα ανακοινωθεί εν καιρώ...

Πληροφορίες:

Σημείο εκκίνησης: Κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας Bikes», Ηρ. Πολυτεχνείου 98, Λάρισα, τηλ.: 2410552815

Ώρα εκκίνησης: 07:00
Η εκκίνηση θα γίνει με τη συνοδεία αυτοκινήτου του Π.Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΥ που είναι προσφορά της ΝΡ ασφαλιστικής  (χορηγού του σωματείου).
*Το αυτοκίνητο θα συνοδέψει τους ποδηλάτες μέχρι και τα Τέμπη.

Διαδρομή: Μελετήστε τη διαδρομή, πατώντας ΕΔΩ.

Controls: Θα υπάρχουν  4 επανδρωμένα Controls στα παρακάτω σημεία: Κατερίνη (88χλμ), Θεσσαλονικη (185,7χλμ), Έλαφος (277χλμ) και Ελασσόνα (358,5 χλμ).

Κόστος κάρτας: 10 ευρώ
*Δεν απαιτείται προπληρωμή.
*Η πληρωμή θα γίνει κατά την παραλαβή της κάρτας πριν την εκκίνηση. Κάρτες θα δίνονται από τις 06:00 έως τις 07:00.
*Παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευση σας στο σημείο εκκίνησης.

Έγγραφές: Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 14/3 και ώρα 16:00 στην παρακάτω διεύθυνση.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNn57IXvqCtRoUWXrB4zHc_yZAhxUdlMakFy0CA3OWhowMbQ/viewform?usp=pp_url

Roadbook: Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το roadbook από ΕΔΩ. Αν το ξεχάσετε όμως, μην ανησυχείτε καθώς ένα αντίγραφο θα σας περιμένει στην εκκίνηση.

Αρχείο .gpx: Για να κατεβάσετε τη διαδρομή σε αρχείο .gpx πατήστε ΕΔΩ.

Τεχνική Ενημέρωση:
*Υπενθυμίζεται σε όλους τους συμμετέχοντες πως είναι υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους αντανακλαστικό γιλέκο, και λειτουργικά φώτα εμπρός και πίσω.
*Θα διενεργηθεί τεχνικός έλεγχος για τα παραπάνω στην εκκίνηση.
*Δεν θα δοθεί κάρτα σε συμμετέχοντα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
*Δείτε τον κανονισμός και τις πληροφορίες εδώ: http://brevets.gr/images/Reflective_vest.pdf

O Π.Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί το  BLE Cycling Club   για τη συνεργασία, καθώς και τους χορηγούς του:
ΝΡ ασφαλιστική,   Cyclinghellas.gr  ,  Δαλαβίκας BikesPowefm93.2  ραδιοφωνικός Σταθμός,  32bit διαδικτυακές Υπηρεσίες,  entyposi.gr Εντύπωση  Γραφικές Τέχνες  και AutoFit – service αυτοκινήτων Αφοί Νταούτη.