Η ιστορία

    Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ ιδρύθηκε το 1994, δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας, έχει στο δυναμικό του περισσότερους από 80 ενεργούς αθλητές και ανήκει στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Πρότυπη Σχολή αγωνιστικής Ποδηλασίας για παιδιά ηλικίας 9- 19 ετών με μεγάλο αριθμό παιδιών και πολλές διακρίσεις (τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις πρώτες 5 θέσεις στην Πανελλήνια κατάταξη ποδηλατικών σωματείων της χώρας). Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε αγώνες Διασυλλογικούς, Τοπικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με σπουδαίες διακρίσεις και νίκες αλλά και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων τα Brevet. Από το 2018 ανήκει επίσημα και στην Ελληνική Ομοσπονδία Πεντάθλου συμμετέχοντας σε αγώνες τριάθλου και διάθλου.

   Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία της χώρας διοργανώνει μαζί με την "Cyclinghellas" - κύριο χορηγό,  καθιερωμένους και επιτυχημένους αγώνες με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας και εκδηλώσεις κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε υψηλές θέσεις  της Πανελλήνιας κατάταξης των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

                                      Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!

      Η συμβολή του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ στον τομέα του αγωνιστικού αθλητισμού και της διάδοσης του αθλήματος της ποδηλασίας  είναι  πολύ σημαντικός καθώς τα τελευταία χρόνια διοργανώνει, σε συνεργασία πάντα με την “Cyclinghellas”, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις:

“ Μετέωρα ΜΤΒ race”,  “Kissavos Road Tour”, “Ανάβαση Ανατολής”, “Olympus Hill Climb”, “Cyclinghellas Junior festival” ,   “ Brevet Κισσάβου“. Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή αποτέλεσε  η διοργάνωση του “Πανελλήνιου Πρωτάθληματος  Μάραθων ΜΤΒ” το 2016.

    Ξεχωριστή βαρύτητα και με μεγάλη συμβολή στην τουριστική ανάδειξη της  Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί η διοργάνωση του “Tour of Daphne”- ο οποίος εκκινεί από τα Τέμπη και προβάλει καθ΄οδόν όλες τις πόλεις που διέρχεται με τερματισμό στους Δελφούς. Αποτελεί μια μεγάλη συνδιοργάνωση σε επίπεδο χώρας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού & Αθλητισμού και πολλών Δήμων, Περιφερειών και Συλλόγων της χώρας! Το event προωθείται στο εξωτερικό,  προβάλλοντας και ενώνοντας τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την ιστορία της χώρας!  Από το 2019 στο event συμμετέχουν αθλητές  από την Ευρώπη.

   Παράλληλα με την έντονη και σπουδαία αγωνιστική δράση που διαγράφει τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ έχει μια συνεχή επιτυχημένη δράση σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, κοινωνικού, επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.  Στο βιογραφικό του σε συνεργασία με διάφορους φορείς και την Cyclinghellas ανήκουν:  η διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας , η  φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου , η ψυχαγωγική ποδηλατοδρομία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, η ποδηλατοδρομία για στήριξη της  ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας , η ποδοδηλατοδρομία στην Ελασσόνα με ιστορικές αναφορές, ενώ  συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού τα τελευταία χρόνια με ποδηλατικές δεξιοτεχνίες και ασκήσεις για μικρά παιδιά.

    Εξαιρετικά δραστήριος  διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια σε θέματα διατροφής, φυσικοθεραπείας, Α΄ βοηθειών, ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της πόλης με θέμα το ποδήλατο, την ποδηλασία, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή οδήγηση.

    Αξιόλογη δράση στην πόλη της Λάρισας  έχει η Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ για  αγόρια και κορίτσια άνω των 9 ετών έως 19 ετών. Aποτελεί ένα σπουδαίο φυτώριο πολλών αθλητών που αγωνίζονται, αθλούνται και διασκεδάζουν ταυτόχρονα!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Προπονητές ομάδας: Δαλαβίκας Κώστας και Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα  Δέσποινα.
Προπονήτριες Σχολής Ποδηλασίας: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα και Ευαγγέλου Εύη.
Προπονητές στα Τμήματα διάθλου: Ψαρογιώργος Χρήστος και Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα.

* Τη διοργάνωση όλων των αγώνων και δράσεων του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ έχει αναλάβει η χορηγός εταιρεία "www.Cyclinghellas.gr"με την υποστήριξη του ποδηλατικού καταστήματος "www.dalavikasbikes.gr". Οι δύο αποτελούν τους μεγάλους οικονομικούς χορηγούς και αρωγούς του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ.

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ:
Site: http://www.podilatikospineios.gr/
Facebook: Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός
You Tube: ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ
"ΝΡ ασφαλιστική" – ασφαλιστική εταιρεία
"Cyclinghellas.gr" - οργάνωση αθλητικών event και εκδρομών
"Savimarine"- Μαρίνα στον Πλαταμώνα
"Barchetta"- coffee bar στη μαρίνα στον Πλαταμώνα
"Δαλαβίκας bikes" - κατάστημα ποδηλάτων στη Λάρισα
"Bruno Coffee stores"- αλυσίδα coffee
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας
"32 bit"-  εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών στη Λάρισα
"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα
"Larissanet" -  ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας
"Εντύπωση"  - Γραφικές Τέχνες.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

• Η διάδοση και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας σ' όλες της τις μορφές (πίστα - δρόμος - ορεινή ποδηλασία, δεξιοτεχνία )
•Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού τριάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού διάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του ποδηλάτου, της κολύμβησης, και του τρεξίματος σαν μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, και τουρισμού.
• Η ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.
• Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικό οικολογικό μέσο αστικής και άλλης μετακίνησης.
• Η ανάπτυξη σχέσεων με τα άλλα αντίστοιχα ή μη Σωματεία, Αθλητικές Ομοσπονδίες, και λοιπές αρχές του Κράτους.
• Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της χώρας μας.
• Η οικολογική αναβάθμιση της πατρίδας μας και η προστασία του περιβάλλοντος.
• Η συναδέλφωση μέσω του ποδηλατοτουρισμού και της ποδηλασίας των λαών, ειδικότερα των Ευρωπαϊκών.

Ακολουθεί η στολή της ομάδας

17078563 1660942000869130 1248333038 n17094077 1660942007535796 1706956106 n