Η ιστορία

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ   

Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ ιδρύθηκε το 1994, δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας, έχει στο δυναμικό του περισσότερους από 90 ενεργούς αθλητές και ανήκει στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Πρότυπη Σχολή αγωνιστικής Ποδηλασίας για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών με μεγάλο αριθμό παιδιών και πολλές διακρίσεις

   Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε αγώνες Διασυλλογικούς, Τοπικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με σπουδαίες διακρίσεις και νίκες αλλά και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων τα Brevet. Από το 2018 ανήκει επίσημα και στην Ελληνική Ομοσπονδία Πεντάθλου συμμετέχοντας σε αγώνες τριάθλου και διάθλου.

   Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία της χώρας διοργανώνει μαζί με την "Cyclinghellas"   καθιερωμένους και επιτυχημένους αγώνες με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας και εκδηλώσεις κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε υψηλές θέσεις  της Πανελλήνιας κατάταξης των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και στην τριάδα των καλύτερων ποδηλατικών Σωματείων στις Πανελλήνιες μέρες Νεολαίας.

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

  Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Σχολή Ποδηλασίας για αγόρια και κορίτσια άνω των 8 ετών έως 18 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα και τις συγκινήσεις που κρύβει.

    Μέσα από την ενασχόληση  με  το ποδήλατο και ειδικότερα με την ποδηλασία ως άθλημα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, να αναπτυχθούν και  να κοινωνικοποιηθούν σωστά, μέσα από την ομαδικότητα,  τη γυμναστική και το παιχνίδι,  να διαμορφώσουν ένα χαρακτήρα με στοιχεία  αυτοπεποίθησης, υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

     Στόχος της Σχολής Ποδηλασίας είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες  τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους  και  το περιβάλλον. Να διδάξει και να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από την υγιή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, γνωρίζοντας τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία που αθλητισμού όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής. Να ενθαρρύνει τον εναλλακτικό τρόπο της χρήσης ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο  μετακίνησης αλλά και ως ένα εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Να γνωρίσει στα παιδιά από μικρή ηλικία την σπουδαιότητα της  ισορροπημένης διατροφής και  του υγιεινού  τρόπου  ζωής του αθλητή.

    Ειδικότερα στόχος της σχολής είναι να αποκτήσουν τα παιδιά  τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις γύρω από το ποδήλατο και την τεχνική του,  να μάθουν σωστή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά γνωρίζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους επιτρέψουν να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια και σεβασμό προς τον οδηγό  και τον πεζό. Ακόμη  η εκπαίδευση σε θέματα συντήρησης και καθαρισμού είναι σημαντικά, γιατί τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν και να σέβονται το μέσο μεταφοράς και προπόνησής τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αερόβια  εκγύμναση του αθλητή
  • Βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και αντοχής του αθλητή
  • Εκμάθηση τεχνικής  του ποδηλάτου με δεξιοτεχνίες και διάφορες ασκήσεις
  • Εκμάθηση Κυκλοφοριακής Οδικής Αγωγής και κατάρτισης με θεωρητικές ασκήσεις
  • Εξοικείωση των μικρών αθλητών σε περιφερειακούς αρχικά δρόμους και κατόπιν σε μεγαλύτερους.
  • Ποδηλασία σε ασφάλτινους δρόμους και σε ανώμαλο οδόστρωμα.
  • Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής
  • Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας Βουνού ή δρόμου.
Η ποδηλασία ως μέσο άθλησης γυμνάζει άριστα τον οργανισμό και το σώμα δεν καταπονείται. Δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος, δεν  μεταφέρει κραδασμούς σε γόνατα και αστραγάλους σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, γυμνάζονται ισάξια οι όλοι οι μυς τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά, γυμνάζεται όλος ο κορμός και όχι μόνο το κάτω μέρος  και τα άκρα. Μυοσκελετικά είναι ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης του σώματος με μηδενικούς τραυματισμούς για το σώμα.

 

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!                                   

Η συμβολή του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ στον τομέα του αγωνιστικού αθλητισμού και της διάδοσης του αθλήματος της ποδηλασίας  είναι  πολύ σημαντικός καθώς τα τελευταία χρόνια διοργανώνει, σε συνεργασία πάντα με την “Cyclinghellas”, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις:

“ Μετέωρα ΜΤΒ race”,  “Kissavos Road Tour”, “Ανάβαση Ανατολής”, “Olympus Hill Climb”, “Cyclinghellas Junior festival” ,   “ Brevet Κισσάβου“ κλπ. Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή αποτέλεσε  η διοργάνωση του “Πανελλήνιου Πρωτάθληματος  Μάραθων ΜΤΒ” το 2016.

   Παράλληλα με την έντονη και σπουδαία αγωνιστική δράση που διαγράφει τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ έχει μια συνεχή επιτυχημένη δράση σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, κοινωνικού, επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.  Στο βιογραφικό του σε συνεργασία με διάφορους φορείς και την Cyclinghellas ανήκουν:  η διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας , η  φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου , η ψυχαγωγική ποδηλατοδρομία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, η ποδηλατοδρομία για στήριξη της  ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας , η ποδοδηλατοδρομία στην Ελασσόνα με ιστορικές αναφορές, ενώ  συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού τα τελευταία χρόνια με ποδηλατικές δεξιοτεχνίες και ασκήσεις για μικρά παιδιά.

    Εξαιρετικά δραστήριος  διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια σε θέματα διατροφής, φυσικοθεραπείας, Α΄ βοηθειών, ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της πόλης με θέμα το ποδήλατο, την ποδηλασία, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή οδήγηση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα και Δαλαβίκας Κώστας

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ:
Αγωνιστικά Τμήματα: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα
Τμήματα Αρχαρίων: Μπούρικας Παναγιώτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στη διοργάνωση όλων των αγώνων, εκδηλώσεων και δράσεων ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ συνεργάζεται με  τους  χορηγούς  "www.Cyclinghellas.gr" & το "www.dalavikasbikes.gr" . Οι δυό τους  μαζί με την ασφαλιστική εταιρεία NP αποτελούν τους μεγάλους οικονομικούς χορηγούς και αρωγούς του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική" – ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" - οργάνωση ποδηλατικών event, ποδηλατικών εκδρομών & ενοικιάσεις ποδηλάτων. 
"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων στη Λάρισα.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας
"32 bit"- εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών στη Λάρισα
"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα
"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας
"Εντύπωση" - Γραφικές Τέχνες.
"Κουτζεκλίδη" Χρώματα- εργαλεία-μονωτικά.
"Εurofrost-Μουστάκας"- Εισαγωγές- εξαγωγές φρούτων.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

• Η διάδοση και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας σ' όλες της τις μορφές (πίστα - δρόμος - ορεινή ποδηλασία, δεξιοτεχνία )
•Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού τριάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού διάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του ποδηλάτου, της κολύμβησης, και του τρεξίματος σαν μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, και τουρισμού.
• Η ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.
• Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικό οικολογικό μέσο αστικής και άλλης μετακίνησης.
• Η ανάπτυξη σχέσεων με τα άλλα αντίστοιχα ή μη Σωματεία, Αθλητικές Ομοσπονδίες, και λοιπές αρχές του Κράτους.
• Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της χώρας μας.
• Η οικολογική αναβάθμιση της πατρίδας μας και η προστασία του περιβάλλοντος.
• Η συναδέλφωση μέσω του ποδηλατοτουρισμού και της ποδηλασίας των λαών, ειδικότερα των Ευρωπαϊκών.

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ: 
Site: http://www.podilatikospineios.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/
You Tube: https://www.youtube.com/channel/UC70EhioWuhu69nnke4f8L6A

 

φωτο ομάδας μικρή 1