«6th KISSAVOS ROAD TOUR 2019»

6kissavosRoadTour2019poster final

                                                     «6th KISSAVOS ROAD TOUR 2019»

Τo Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas» , η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργανώνουν τον 2 ήμερο αγώνα με την επωνυμία «6th Kissavos Road Tour 2019» στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη των παράλιων του Νομού Λάρισας αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση της ποδηλασίας.
Τον αγώνα υποστηρίζουν θερμά: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας , η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών οι μοτοσυκλετιστές ΣΜΑ Λάρισας, οι Motoriders Λάρισας, το ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, η ΕΡΤ Περιφέρεια, τοπικά ραφιόφωνα, ΜΜΕ, χορηγοί και πολλοί εθελοντές και βοηθοί.

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της UCI. Κάθε αγώνας είναι ανεξάρτητος, ο κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί σε όποιο αγώνα επιθυμεί ή και στους δύο.
1η μέρα: θα διεξαχθεί αγώνας ατομικής Χρονομέτρησης χρονομέτρου 6 χιλ.
2η μέρα: Θα διεξαχθεί αγώνας αντοχής 106 χιλ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ:

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ημερομηνία: Σάββατο 6 Απριλίου 2019
Τόπος: Στόμιο Λάρισας
Αγώνισμα: Ατομικής Χρονομέτρησης 6 χιλιόμετρα
Κατηγορίες αγώνα: Παίδων, Εφήβων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+.
Ώρα εκκίνησης: 3:00μμ (Ακριβής ώρα εκκινήσεων θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/ και στο www.Cyclinghellas.gr )
Αφετερία-τερματισμός:
▪Εκκίνηση Στόμιο και τερματισμός Καρίτσα Κισσάβου.

ΑΝΤΟΧΗ
Ημερομηνία: Κυριακή 7 Απριλίου 2019
Τόπος: Στόμιο Λάρισας
Αγώνισμα: Aντοχής 106 χιλιομετρα
Κατηγορίες αγώνα: Εφήβων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+.
Ώρα εκκίνησης: 10.30πμ
Αφετερία-τερματισμός:
▪Προεκκίνηση ( με συνοδεία) από Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουμε από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
*Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.
*Όλοι οι ΟΡΕΝ αθλητές του αγώνα εκτυπώνουν από το σχετικό πεδίο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ) συμπληρώνουν και υπογράφουν την  υπεύθυνη δήλωση του Ν105 με την οποία  δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την προσκομίζουν στη Γραμματεία του αγώνα.
*Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή. Οι ΟΡΕΝ συμμετέχοντες συστήνεται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. 
*Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ΟΡΕΝ, τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση Ν105  δηλώνουν ότι συμμετέχουν στον αγώνα με σύμφωνη γνώμη του  κηδεμόνα, ότι έχουν τη σωματική κ ψυχική υγεία- ικανότητα και έχουν εξεταστεί από γιατρό. Τέλος δηλώνουν ότι συμφωνούν με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης. Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.
*Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
*Οι αγωνιζόμενοι συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή  τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα.
*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
*Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.
* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

ΠΟΙΝΕΣ:
* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.
*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.
* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε όλη τη διαδρομή.
*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: www.cyclinghellas.gr . Η Cyclinghellas δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία.  Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της  Cyclinghellas, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την Cyclinghellas.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
*Το κόστος συμμετοχής για τους Μάστερ και ΟΡΕΝ αθλητές στον αγώνα του Σαββάτου είναι 10€ και για τον αγώνα της Κυριακής είναι 10€.
*Έγκυρη θεωρείται  η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον 10  μέρες πριν την τέλεση του αγώνα.
*Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα του αγώνα, ούτε από σωματεία, ούτε από μεμονωμένους αθλητές
*Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
*Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα "KISSAVOS ROAD TOUR".
*Στην ομαδική κατάθεση από σωματεία θα αναγράφεται το σωματείο κ μόνο το επώνυμο των αθλητών. Με τηλεφωνική επικοινωνία ο εκπρόσωπος του σωματείου ενημερώνει την υπεύθυνη της Γραμματείας  του αγώνα για την συγκεκριμένη ομαδική κατάθεση.
Σημείωση:
*Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη.
* Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
*Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου και λήγουν αυστηρά στις  30 Μαρτίου, ώρα 21:00μμ.
*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.
*Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές ούτε για τον αγώνα Χρονομέτρου, ούτε για τον αγώνα Αντοχής, για καμία κατηγορία.
*Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς της εκδήλωσης.
Απο το https://cyclinghellas.gr/el/agones/prokirixeis-agonon/p2019/328-6th-kissavos-road-tour-2019 και συγκεκριμένα στο πεδίο [Δηλώσεις Συμμετοχής] οι ΟΡΕΝ αθλητές εκτυπώνουν την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν105 που πρέπει να καταθέσουν στη Γραμματεία του αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του 1ου αγώνα το Σάββατο 6 Απριλίου από 1:00 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομέs των νικητών του αγώνα ΤΤ θα διεξαχθούν μετά τον αγώνα στην πλατεία του χωριού Καρίτσα. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο
μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Στην Γραμματεία του 2ου αγώνα την Κυριακή 7 Απριλίου από 8:30π.μ έως 10:00π.μ.
Σύντομη τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10:15 πμ στο χώρο της προεκκίνησης του αγώνα.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ:
Για τον αγώνα αντοχής προβλέπεται για τις ομάδες σταθερός σταθμός υδροδοσίας και ανεφοδιασμού που βρίσκεται μετά το σπριντ ανάβασης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομέs των νικητών του αγώνα Αντοχής θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Καρίτσας. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Σε  όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
->Στον αγώνα Χρονομέτρου σε όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση παρέχει:
-αναμνηστικό δίπλωμα
-φρούτα
-χυμούς
* Στους Μάστερ κ ΟΠΕΝ αθλητές επιπλέον παρέχεται  μικρογεύμα.

->Στον αγώνα αντοχής σε όλους τους συμμετέχοντες η διοργάνωση παρέχει:
-αναμνηστικό δίπλωμα
-υδροδοσία
-φρούτα
-παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής
* Στους Μάστερ κ ΟΠΕΝ αθλητές  επιπλέον παρέχονται ξηροί καρποί και μπάρες.

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:
Εξοπλισμένο ασθενοφόρο, Ιατρός και εθελοντικές διασωστικές ομάδες: ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών θα βρίσκονται στο χώρο των αγώνων.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
*Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.
* Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:
*Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα για μικρό χρονικό διάστημα, αναβολής του αγώνα κ μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.
*Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 10.00μμ μετά από κάθε αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr και στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/
*Στην ιστοσελίδα www.cyclinghellas.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook:
https://www.facebook.com/cyclinghellas/ & θα αναρτηθούν το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου της διοργάνωσης.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
*Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει προνομιακή τιμή των 15ευρώ κατ’ άτομο για τους αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο σε ξενοδοχεία της περιοχής.
*Η διοργάνωση θα καλύψει τα έξοδα διαμονής 70 αθλητών της κατηγορίας ανδρών και 30 μάστερ αθλητών με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν και στον αγώνα του Σαββάτου.
 Για την δωρεάν διαμονή αθλητών των παραπάνω κατηγοριών, προτεραιότητα θα δοθεί στους αθλητές που απέχουν χιλιομετρικά από την περιοχή Στόμιο Λάρισας περισσότερο από 200 χιλ. και έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 25 Μαρτίου.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Το βράδυ του Σαββάτου οι αθλητές θα έχουν προνομιακές τιμές στο βραδινό γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για τον αγώνα βρείτε στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/ και στο site: www.cyclinghellas.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα 6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Γενική Υπεύθυνη Γραμματείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Αγώνας ΤΤ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ
Σάββατο 6 Απριλίου
•1:00 π.μ. έως 2:30 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία
• 3:00 Εκκίνηση του αγώνα
• Οι απονομές νικητών θα διεξαχθούν μετά από 40 λεπτά από την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή.
Αγώνας ΑΝΤΟΧΗΣ
Κυριακή 7 Απριλίου
•8:30 π.μ. έως 10:00 μ.μ. Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία
• 10:30πμ Εκκίνηση του αγώνα
• 2.00-2:30 απονομές νικητών.
• Προσφορά Παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής- Παραδοσιακοί χοροί.

Η Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ποδηλατική εμπειρία.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
Η επιχείρηση παραγωγής αθλητικών event « https://cyclinghellas.gr »,
Δαλαβίκαςbikes – « www.dalavikasbikes.gr/ »
Διαδικτυακές υπηρεσίες « http://32bit.gr/ »,
Ποδήλατα  www.ballistic.gr ,   www.clermont.gr ,   www.bianchi.gr
Ξηροί καρποί- « http://www.aggelikoulazaxari.gr/ »
Τυροκομικά Τέμπη- «  http://www.tempi.gr/ »
Ευρωψύξη-Ψυγεία Μουστάκας - Αγιά
Super market Α/S Αγορά
Χογηγοί επικοινωνίας:
Power fm 93.2-  « https://powerfm932.gr/»,
EΡΤ3 Τηλεόραση –Ραδιόφωνο- « http://www.ert.gr/ert3/ »,
Ηλ. εφημερίδα «http://www.larissanet.gr/ »,
Ζωντανές μεταδόσεις « https://www.livemedia.gr/ »,
Ραδιοφωνία Αγιάς  « www.fm942.gr»