"2nd METEORA MTB RACE- Βασίλης Ευσταθίου"

AFISA TELIKH

 

  Την Κυριακή  21 Μαίου 2017 η ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ η «Cycling Hellas» η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και ο Δήμος Μετεώρων (Καλαμπάκας) συνδιοργανώνουν στην γραφική περιοχή των Μετεώρων για 2η συνεχή χρονιά τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία  “2nd Meteora MTB race 2017- Βασίλης Ευσταθίου” στην πανέμορφη περιοχή των Μετεώρων. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

  Στόχος των διοργανωτών η καθιέρωση του αγώνα ως θεσμό για την περιοχή με Διεθνής συμμετοχές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Τον αγώνα υποστηρίζουν: η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας και ο Σύλλογος Δρομέων Καλαμπάκας Σ.Κ.Α.Μ.

Ο αγώνας διεξάγεται  σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της UCI.

Την Κυριακή 21 Μαίου: Μαΐου θα διεξαχθούν 2 αγώνες   ΟΡΕΝ 1- μικρή διαδρομή 18 χιλ και

ΟΡΕΝ 2-  μεγάλη διαδρομή 33 χιλιομέτρων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

 
Ημερομηνία:  Κυριακή 21 Μαίου 2017

Τόπος: Καστράκι Μετεώρων

Αγώνισμα: XCO MTB (Ορεινή Ποδηλασία)

Κατηγορίες αγώνα: 

ΟΡΕΝ μικρή διαδρομή 1:ΟΡΕΝ παίδες 15-18, ΟΡΕΝ Άνδρες 18+, ΟΡΕΝ Γυναίκες μία κατηγορία.

ΟΡΕΝ μεγάλη διαδρομή 2: ΟΡΕΝ Άνδρες Α1:  έως 18,  Α2: 18+,  Α3: 30+,  Α4: 40+,  Α5: 50+,  και ΟΡΕΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μια κατηγορία.

Ώρα εκκίνησης: 11:00πμ

Αφετερία-τερματισμός:

▪Γήπεδο Καστρακίου Καλαμπάκας  

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν.

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Οι αθλητές συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή  για τυχόν προβλήματα υγείας , οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αγωνιζόμενοι  υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Οι διοργανωτές τέλος δε φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών ανοίγουν 15 Μαρτίου έληγαν μέχρι  τις 7 Μαίου αλλά παρατείνονται μέχρι  19 Μαίου (οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις 7 Μαίου δεν θα έχουν ως δώρο το τεχνικό μπλουζάκι). Οι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση στο https://cyclinghellas.gr/el/agones/prokirixeis-agonon/75-prokirixies-mtb/78-prokirixi-2nd-meteora-race

ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του αγώνα την Κυριακή 21 Απριλίου από 9:00π.μ έως 10:15π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 10:40 πμ στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Για την ΟΡΕΝ μικρή διαδρομή: Θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού.

Για την  ΟΡΕΝ μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:   Οι απονομέs  των νικητών  θα διεξαχθούν στο γήπεδο Καστρακίου.

ΕΠΑΘΛΑ: Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο-4ο - 5ο - 6ο  μετάλλιο δίπλωμα. Για όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΠΑΡΟΧΕΣ  ΑΓΩΝA:

1.       Τεχνικό μπλουζάκι για όλους που δήλωσαν εμπρόθεσμα έως 7/5.

2.       Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους με τα διακριτικά του αγώνα.

3.       Το νούμερο του αγώνα ως αναμνηστικό.

4.        Υδροδοσία, τζελ, ηλεκτρολύτες, μπανάνες.

5.       Μετα αγωνιστικό γεύμα δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και μήλα.

6.       Παροχή ιατρικών υπηρεσιών

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατρός και ομάδα της  Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας και ο Σύλλογος Δρομέων Σ.Κ.Α.Μ. Καλαμπάκας θα βρίσκονται στο χώρο του αγώνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Οι αθλητές θα συμπληρώσουν τη ηλεκτρονική φόρμα για την συμμετοχή τους στον αγώνα και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους θα πρέπει μέσα σε 5 μέρες να καταθέσουν το ποσό των 15€ . Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με τραπεζική κατάθεση στον εξής λογαριασμό:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN: GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 - Τράπεζα Πειραιώς
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Δαλαβίκας Κώστας 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: αναγράφοντας απαραίτητα τον τίτλο του αγώνα "METEORA MTB" και το ονοματεπώνυμο καταθέτη.


ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των  αγώνων.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.

Ø  Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα θα ανακοινωθούν  στις 8.00μμ  στο site www.cyclinghellas.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει οικονομικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο στην περιοχή των Μετεώρων.  Παρακαλούνται οι αθλητές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να κάνουν κράτηση εγκαίρως, μέρες πριν τον αγώνα, διότι την Κυριακή είναι γιορτή και η κίνηση τουριστών στα Μετέωρα θα είναι  αυξημένη. Παρακάτω βρείτε λίστα με  επιλεγμένα ξενοδοχεία και κάμπιγκ . Το κάμπιγκ έχει δωμάτια, τροχόσπιτα κ σκηνές προς ενοικίαση σε πολύ οικονομικές τιμές, είναι κατάφυτο και με πισίνα.

http://www.meteoritis.com/    Τηλ: 243078401

www.hotelkastraki.gr     Τηλ: 24320 75336,  24320 75335

http://www.tsikelihotel.gr/       Τηλ: 24320 22438

http://www.meteora-vavitsas.com/    Τηλ:  24320 78301 - 6970 029 303

http://campingkastraki.com/      Τηλ: 24320 22293

https://www.facebook.com/meteoracentralhostel/     Τηλ: 24320 77395  697 780 9016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για τους αθλητές που θα βρίσκονται από το Σάββατο στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ Τεχνικό Συνέδριο στην  αίθουσα του Εμπορικού Κέντρου  που βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Για να αποσυμφορηθεί η Γραμματεία του αγώνα την επόμενη μέρα, λόγω του ότι οι συμμετοχές είναι πολλές,  στο Τεχνικό Συνέδριο  θα δοθούν οι φάκελοι με τα νούμερα των αθλητών.

Οι αθλητές μπορούν να αναλύσουν κ να μελετήσουν τη διαδρομή κλικάροντας το λινκ

το οποίο βρίσκεται πάνω στη   https://cyclinghellas.gr/el/agones/prokirixeis-agonon/75-prokirixies-mtb/78-prokirixi-2nd-meteora-race    πάνω στο κουμπί διαδρομή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας τηλ 6973025407 Μπαταλογιάννης Χρήστος,6974410914 Λαγούδης Παναγιώτης, 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας- Τεχνικοί του αγώνα, 6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα - Υπεύθυνη Γραμματείας.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

• 9:00 π.μ. έως 10:15 π.μ. Εγγραφές  στην Γραμματεία

• 10:40π.μ Τεχνική Ενημέρωση

• 11:00π.μ .Εκκίνηση του αγώνα

• 2:00μ.μ.  Aπονομές νικητών.

  **Η  Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ποδηλατική εμπειρία.