4ος KISSAVOS MΤΒ 2016

4ος KISSAVOS MΤΒ 2016

Η διαδρομή του αγώνα & ο υψομετρικός χάρτης

4ος KISSAVOS MΤΒ 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016


Η Ελληνική Οµοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Π.Α.Σ. «ΠΗΝΕΙΟΣ» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα 2016 στην Ορεινή Ποδηλασία, στο αγώνισµα του Μαραθωνίου (Marathon XCM).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

1.     Ηµεροµηνία: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

2.     Τόπος: ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

3. Αγώνισµα: Marathon MTB   (XCM)

Ο αγώνας διεξάγεται µε τους Κανονισµούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της U.C.I.

4. Διαδροµή: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 στο χωριό Σπηλιά, και οι αθλητές της κατηγορίας ανδρών θα διανύσουν 90 χλµ., 3 στροφές απόστασης 30 χλμ., χωματόδρομοι – δασικοί δρόμοι – μονοπάτια. Οι αθλήτριες της κατηγορίας γυναικών, θα διανύσουν απόσταση 60 χλµ. (2 στροφές). Ο τερματισμός θα γίνει στη Σπηλιά.

Αθλητής ή αθλήτρια που θα καθυστερήσει πάνω από είκοσι λεπτά (20’) από τον προπορευόμενο αθλητή –τρια στο κλείσιμο της στροφής θα παραδίδει τον αριθμό του στους κριτές και θα παίρνει σειρά κατάταξης με μείον στροφή. Οι άνδρες θα πρέπει να καλύψουν οπωσδήποτε δύο (2) στροφές για να πάρουν κατάταξη.

5. Ειδικοί Κανονισµοί αγώνα:

5.1.  Δικαίωµα συµµετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες με δελτίο Ε.Ο.Π. ηλικίας 19 ετών και άνω.

5.2.  Η διαδροµή θα είναι σηµατοδοτηµένη και έτοιµη για πρόσβαση, από την Παρασκευή, 30/9/16.

5.3.  Στη διαδροµή θα υπάρχουν 3 Ζώνες τροφοδοσίας: 1η στο χωριό Σπηλιά, 2η στο 9ο χλμ. και 3η στο 20ο χλμ. της διαδρομής. Τεχνική Βοήθεια θα υπάρχει στο χωριό Σπηλιά.

5.4.  Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και κατά την επίσκεψη και  αναγνώριση της διαδροµής.

6. Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραµµατείας: Η Γραµµατεία θα λειτουργεί ως εξής :

Το Σάββατο 1/10 από 17 :30 – 19:30 θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθµών του αγώνα, στο Ξενοδοχείο: Hotel  Αλεξίου στο χωριό Στόμιο.

7. Δηλώσεις Συµµετοχής:

Όλα τα σωµατεία έχουν το δικαίωµα συµµετοχής µε απεριόριστο αριθµό αθλητών της κατηγορίας ανδρών και γυναικών, άνω των 19 ετών, µε δελτίο Ε.Ο.Π.. Δήλωση, µέχρι την Δευτέρα 26/9/2016 και ώρα 13:0 0 στο Fax 210 6859739 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στο επισυναπτόµενο έντυπο συμµετοχής.

Στις δηλώσεις συµµετοχής θα φαίνεται µε ευκρίνεια, ο αριθµός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε οµάδας.

Τα σωµατεία που επιθυµούν να καλύψουν τους ποδηλάτες τους µε Τεχνική Βοήθεια, θα πρέπει να δηλώσουν Μηχανικό - Τροφοδότη οµάδας. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα πρέπει να κάνουν µόνοι τους χρήση, τοποθέτηση των ανταλλακτικών.

8.     Τεχνικό Συνέδριο: Σάββατο, 1/10/2016 και ώρα 19:30, στο Ξενοδοχείο: Hotel  Αλεξίου. Σύντοµη ενηµέρωση θα γίνει στους αγωνιζόµενους, πριν την εκκίνηση .

9. Έπαθλα:

9.1.  Μετάλλιο και δίπλωµα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες.

9.2.  Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεµηθεί η φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2016 για το αγώνισµα του MTB Marathon, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, µέχρι και το αντίστοιχο Πρωτάθληµα Ελλάδας του 2017.

9.3.  Απονοµές Επάθλων: Με τη λήξη του αγώνα, θα διεξαχθούν οι απονοµές στην περιοχή τερµατισµού. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται µε την επίσηµη ενδυµασία των οµάδων τους.

10.   Πρόγραµµα Αγώνων

Σάββατο 1/10/2016

17:30 – 19:30 Γραµµατεία – κατάθεση δελτίων & παραλαβή αριθμών                         

19:30         Τεχνικό Συνέδριο στο Ξενοδοχείο του Αγώνα.

Κυριακή 2/10/2016

11:00         Εκκίνηση αγώνα στην Σπηλιά

11. To πρόγραµµα µπορεί να τροποποιηθεί σύµφωνα µε τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες,κ.λ.π.). Αρµόδιοι για την κατάρτιση και επισηµοποίηση του προγράµµατος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης και η Αγωνόδικος Επιτροπή του αγώνα.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

12. Ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ και η Cyclinghellas.gr προσφέρουν στους αθλητές – τριες και συνοδούς (1 µέχρι 4 αθλητές  και 2 από 5 και πάνω) τα εξής :

α) Διαµονή  στα Ξενοδοχεία της περιοχής Στόμιου και Καρίτσας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 (εκτός των σωματείων της Θεσσαλίας).

β) Πρωϊνό την Κυριακή 2/10.

γ) 1γεύμα την Κυριακή μετά τον αγώνα.

δ) Οι αθλητές θα επιβαρυνθούν το γεύμα του Σαββάτου 1/10 στην τιμή προσφοράς  των 8 ευρώ/άτομο στις ταβέρνες της περιοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: στο τηλ. 6944226876    (κ. Κώστας Δαλαβίκας). Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα χωριά Στόμιο και Καρίτσα απέχουν από το χώρο εκκίνησης στην Σπηλιά 20χλμ περίπου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
«4ος KISSAVOS MΤΒ 2016»

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 η Ελληνική Ομοσπονδία ποδηλασίας, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MARATHON ΜΤΒ στην όμορφη περιοχή του Κισσάβου στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Παράλληλα την ίδια μέρα ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ σε συνεργασία με την “Cycling Hellas” και το κατάστημά ποδηλάτων “Δαλαβίκαςbikes” στην ίδια διαδρομή διοργανώνει  ΟΠΕΝ αγώνα ΜΤΒ XCO  με την ονομασία “ 4ος Kissavos MTB 2016 ”. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 από το χωριό  Σπηλιά και διαγράφοντας κυκλική διαδρομή 30 χλμ αφού διέλθει από το χωριό Ανατολή θα ολοκληρωθεί τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης την Σπηλιά.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής τoυ Κισσάβου , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Τόπος: Σπηλιά Λάρισας

Αγώνισμα: MTB XCO

Κατηγορίες αγώνα:: 18+ ,30+, 40+, 50+, Γυναικών όλων των ηλικιών

Ώρα εκκίνησης: 10:00πμ  όλων των ΟΠΕΝ κατηγοριών , 1 ώρα πριν από τον Πανελλήνιο Μάραθων ΜΤΒ Ανδρών Γυναικών.

Αφετερία-τερματισμός : Η εκκίνηση και ο τερματισμός στο χωριό Σπηλιά. Οι αθλητές θα διανύσουν 1 στροφή απόστασης 30 χλμ χωματόδρομοι-δασικοί-μονοπάτια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία  OPEN  έχουν όλοι οι ποδηλάτες άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Η διοργανώτρια ομάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών  θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι  τις 29/9 ώρα 21:00μμ. Οι δηλώσεις συμμετοχής  αθλητών της κατηγορίας ΟΡΕΝ θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση εδώ: https://goo.gl/forms/oOjfedQHA3ntnkTu1

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του αγώνα από 08:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θα διεξαχθεί στις 9:45, στο χώρο της εκκίνησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Στο χωριό Σπηλιά  θα υπάρχει σταθμός τεχνικού service με εξειδικευμένο προσωπικό.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού, υδροδοσία των αθλητών, 1η στο χωριό Σπηλιά,2η  στο 9ο και 3η στο 20ο χιλιόμετρο.  Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Οι αθλητές  ΟΠΕΝ που έχουν νωρίτερα συμπληρώσει τη ηλεκτρονική φόρμα για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 10€. Οι αθλητές που θα συμπληρώσουν καθυστερημένα τη φόρμα συμμετοχής στην Γραμματεία του αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 15 ευρώ. Οι καταθέσεις των ποσών  θα γίνουν στην Γραμματεία του αγώνα πριν την εκκίνηση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο μετάλλιο και δίπλωμα και σε όλους τους υπόλοιπους αθλητές -συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ: Για όλους τους αθλητές του αγώνα θα προσφερθούν  πολλά δώρα από χορηγούς και θα γίνει extra κλήρωση δώρων για όλους.

• Ο βασικός χορηγός  μας Bianchi- Κυκλοποδηλατική προσφέρει εκτός από την στήριξη, πολλά δώρα.

•Το  βασικό χορηγό  κατάστημα  «Δαλαβίκαςbikes» που προσφέρει τις ακόλουθες εκπτώσεις:

-10% ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ BIANCHI, CUBE, CANNONDALE, FOCUS,

WILIER και BALLISTIC.

-20% ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ.

- 15% ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

-10-15% ΣΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

• O ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και το «Δαλαβίκαςbikes»  προσφέρει το γεύμα του τερματισμού σε όλους τους αθλητές.

• Το καφέ «LasRamblas»  εκτός από την στήριξη,προσφέρει τα νερά της υδροδοσίας των αθλητών.

• Η εταιρεία  «VIVA»   προσφέρει χυμούς για όλους τους αθλητές.

• H εταιρεία  «GU»  και το κατάστημα  «Δαλαβίκαςbikes»  προσφέρουν τα ενεργειακά τζελ για όλους τους αθλητές.

• Τα τυροκομικά  «Τέμπη» προσφέρουν κεφίρ για όλους τους αθλητές.

• Η Κα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα προσφέρει χειροποίητες πρωτεϊνικές μπάρες για όλους τους αθλητές.

• Τα «Ψυγεία Μουστάκας- Αγιάς»  προσφέρουν φρούτα μετά τον τερματισμό για  όλους τους αθλητές.

• H«Nutrilab.gr»  προσφέρει  1 εργομέτρηση δωρεάν και 1 μήνα πρόγραμμα διατροφής  για κλήρωση στους αθλητές.

•Η εταιρεία  «ENDURA»  προσφέρει 3 δώρoεπιταγές αξίας 35ευρώ έκαστη, για κλήρωση σε όλους τους αθλητές.

• Την  «Active Promotion»  - Κα Τσίπα Στέλλα προσφέρει πολλά δώρα για  απονομές όλων των κατηγοριών καθώς και σε όλους τους αθλητές του αγώνα.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Όποιος επιθυμεί τη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής για  το βράδυ του Σαββάτου 1/9  να επικοινωνήσει εγκαίρως στα παρακάτω τηλέφωνα για κράτηση. Για να γίνει η κράτηση θα πρέπει μέχρι Πέμπτη βράδυ 29/9 να αποστείλει το ποσό των 18 Ευρώ στο Λογ/σμό:  ΙΒΑΝ GR300172608000 5608 062675 523 Δαλαβίκας Κώστας. Η τιμή 18ευρώ/άτομο περιλαμβάνει  τη διαμονή του Σαββάτου και το πρωϊνό γεύμα της Κυριακής. Οι αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο στα ξενοδοχεία μπορούν να έχουν προνομιακές τιμές στο βραδινό γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα τη διαμονή και συνεχή ενημέρωση σχετικά με το υψομετρικό του αγώνα- χάρτη καθώς και τη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής βρείτε στο facebook: Ποδηλατικός ΑΣ Πηνειός και στο site: www.podilatikospineios.gr  και www.cyclinghellas.gr  . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και  6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Υπεύθυνη Γραμματείας.