Προκήρυξη 4ος KISSAVOS MARATHON 2016

 4 kissavos marathonPoster

4 kissavos marathon diadromi

Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε τον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου 2016.


Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε.

Εκ νέου θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή του.

Στην όμορφη περιοχή του Κισσάβου θα διεξαχθεί για 4η χρονιά ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Κισσάβου MTB   με την ονομασία “ 4ος Kissavos Marathon 2016 ”.Την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς  την “Cycling Hellas”  και το κατάστημά ποδηλάτων “Δαλαβίκαςbikes”.  Σκοπός της διοργάνωσης είναι  αφενός η ανάδειξη  του  αισθητικού κάλλους της περιοχής τoυ Κισσάβου , αφετέρου  η  ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και  η  προώθηση του αθλήματος της ορεινής  ποδηλασίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 από την Αγιά και διαγράφοντας μια κυκλική διαδρομή 90 χλμ., αφού διέλθει διαδοχικά από τα χωριά Ανατολή, Σπηλιά, Καρίτσα, Μελιβοία, Μεγαλόβρυσσο, θα ολοκληρωθεί τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης στην Αγιά. Ως ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης  του αγώνα ορίζονται οι 8 ώρες, που σημαίνει ότι μέχρι τις 18:00, θα πρέπει να έχουν τερματίσει όλοι οι αθλητές. Πέραν του παραπάνω χρονικού ορίου, οι αθλητές θα μπορούν να συνεχίσουν με δική τους ευθύνη. Διαφορετικά θα επιβιβάζονται στο όχημα της διοργάνωσης (σκούπα), που θα εξυπηρετεί αυτό το σκοπό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 1. ΑΝΔΡΩΝ
 2. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 3. ΜΑΣΤΕΡ   Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΡΕΝ ΑΓΩΝΑ:

 1. 18+
 2. 30+
 3. 40+
 4. 50+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:

Ημερομηνία:Κυριακή 22 Μαιου 2016

Πόλη:Αγιά Λάρισας

Ώρα εκκίννησης όλων των κατηγοριών: 10:00

Αφετερία-τερματισμός : Η εκκίνηση και ο τερματισμός στην Αγιά.

Ξεκινάμε από την κωμόπολη Αγιά και ανηφορίζουμε από αγροτικό- δασικό δρόμο προς Ανατολή στα 1000μ υψόμετρο, όπου συναντάμε τον 1ο σταθμό υδροδοσίας, συνεχίζουμε με 4 χιλιόμετρα άσφαλτο και κατόπιν μέσα από δασικό δρόμο προς Σπηλιά. Σε κάποιο σημείο αφήνουμε δασικό δρόμο και πιάνουμε μια ράχη με μονοπάτια και εκπληκτική θέα γύρω στα 5 χιλιόμετρα και ακολούθως από δασικό δρόμο φτάνουμε στο χωριό Σπηλιά στο 2ο σταθμό υδροδοσίας . Ακολουθούμε ασφάλτινο κομμάτι γύρω στα 1000μέτρα και από κατηφορικό και αργότερα ανηφορικό δασικό δρόμο, κατευθυνόμαστε στην τοποθεσία Αερόπρινο. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε από στενό αγροτικό δρόμο (σε αυτό το σημείο υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με την περυσινή διαδρομή) και φτάνουμε μέσα στο χωριό Καρίτσα ( το μπαλκόνι του Κισσάβου) όπου θα υπάρχει ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας, υδροδοσία και χώρος service ποδηλάτων. Συνεχίζουμε προς χωριό Μελιβοία από αγροτικό δρόμο συναντώντας πολλά ρέματα με νερό. Στη Μελιβοία θα υπάρχει ο 4ος σταθμός υδροδοσίας και τροφοδοσίας. Μετά από άσφαλτο 2 χιλιομέτρων μπαίνουμε σε ανηφορικό χωματόδρομο που καταλήγει στο χωριό Μεγαλόβρυσο στον 5ο σταθμό υδροδοσίας. Από εκεί κατηφορίζουμε από Ορειβατικό μονοπάτι και καταλήγουμε στην Αγιά μετά από περίπου 88χιλ και 2800 υψομετρικά! Για την ασφάλεια των αθλητών και την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα έχουμε εξασφαλίσει τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, την ομάδα Διασωστών Λάρισας, όχημα του ΕΚΑΒ και γιατρό , συνοδεία μοτό από την ΣΜΑ Λάρισας.

Ελάτε μαζί μας, σας εγγυόμαστε υπέροχη θέα και αξέχαστη εμπειρία!
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Ανδρών, Γυναικών και Μάστερ έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π  και  οι  κατηγορίες OPEN ποδηλάτες άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Η διοργανώτρια ομάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία  όλων των αθλητών για  τις κατηγορίες Ανδρών  Γυναικών και Μάστερ,  θα πρέπει να έχουν κατατεθεί αυστηρά μέχρι  τις 20/5 ώρα 20:00μμ. Οι δηλώσεις των σωματείων θα αποστέλλονται με mail: infoHYPERLINK "mailto:info@podilatikospineios.gr"@HYPERLINK "mailto:info@podilatikospineios.gr"podilatikospineiosHYPERLINK "mailto:info@podilatikospineios.gr".HYPERLINK "mailto:info@podilatikospineios.gr"grinfoHYPERLINK "mailto:info@dalavikasbikes.gr"@HYPERLINK "mailto:info@dalavikasbikes.gr"dalavikasbikesHYPERLINK "mailto:info@dalavikasbikes.gr".HYPERLINK "mailto:info@dalavikasbikes.gr"gr και με fax: 2410552815 υπόψη Κου Δαλαβίκα Κώστα. Οι αθλητές της κατηγορίας ΟΡΕΝ θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση εδώ: http://goo.gl/forms/b6rZnMlxQL

OIKONOMIKOI OΡOI: Όλοι οι αθλητές της κατηγορίας Μάστερ και ΟΡΕΝ για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα πρέπει συνεισφέρουν το ποσό των 15ευρώ Η κατάθεση του ποσού θα γίνει στην γραμματεία του αγώνα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση  από  08:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία από 08:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Θα διεξαχθεί στις  9:45, στο χώρο της εκκίνησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Στο χωριό Καρίτσα θα υπάρχει σταθμός τεχνικού service με εξειδικευμένο προσωπικό.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού, τροφοδοσία ( χειροποίητες  μπάρες ,  τζελ  μπανάνες)  και υδροδοσία των  αθλητών,  στα χωριά Ανατολή, Σπηλιά, Καρίτσα, Μελιβοία , Μεγαλόβρυσο. Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ:  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο,        

μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο  μετάλλιο και δίπλωμα και  σε όλους  τους υπόλοιπους αθλητές -συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:

Θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα στους πρώτους τρεις αθλητές της γενικής κατάταξης. Ο 1ος 70ευρώ, ο 2ος 50 ευρώ και ο 3ος αθλητής 30 ευρώ.

Θα απονεμηθούν  δώρα  στους πρώτους  έξι αθλητές όλων των κατηγοριών.

Για όλους τους αθλητές του αγώνα  θα προσφερθούν δώρα από  χορηγούς  και  θα γίνει  extra κλήρωση  δώρων για όλους τους αθλητές.

Συγκεκριμένα:

Για όλους τους αθλητές του αγώνα το κατάστημα «Δαλαβίκαςbikes» προσφέρει τις ακόλουθες εκπτώσεις:

 •  -10%  ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ  BIANCHI, CUBE,CANNONDALE, FOCUS, WILIER και BALLISTIC.
 • -20%   ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ.
 •  - 15% ΣΤΑ  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ  ΓΥΑΛΙΑ
 • -10-15% ΣΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
 • Δώρα για κλήρωση σε όλους τους αθλητές.
 • H εταιρεία GU και το κατάστημα «Δαλαβίκαςbikes» προσφέρει ενεργειακά τζελ για όλους τους αθλητές.
 • H εταιρεία VIVAπροσφέρει χυμούς για όλους τους αθλητές.
 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάς προσφέρει το γεύμα του τερματισμού για όλους τους αθλητές.
 • Η εταιρεία ENDURA προσφέρει 3  δώρoεπιταγές αξίας 35ευρώ  έκαστη, για κλήρωση σε όλους τους αθλητές.
 • Η εταιρεία Βianchi- Κυκλοποδηλατική προσφέρει δώρα στους νικητές και σε όλους τους αθλητές με κλήρωση. 
 • Στους 6 νικητές όλων των κατηγοριών θα προσφερθούν κρασιά από την Οινοποιητική εταιρεία ΛΟΥΔΑΣ.
 • Σε όλους τους αθλητές θα προσφερθούν χειροποίητες πρωτεϊνικές μπάρες.
 • Τέλος πολλά άλλα δώρα από την ActivePromotion - χορηγό του αγώνα θα προσφερθούν  στις απονομές όλων των κατηγοριών καθώς και σε όλους τους αθλητές.

ΔΙΑΜΟΝΗ:

ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ  ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Ξενοδοχείο  «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»  Λ. Κατσώνη και 23ης Οκτωβρίου τηλ. 2410 230101-4

Μονόκλινο   45 e  με πρωϊνό.

Δίκλινο         50 e  με πρωϊνό

Τρίκλινο       60 e  με πρωϊνό.

Ξενοδοχείο «ΕΛΕΝΑ»  Κούμα και 28η Οκτωβρίου 13τηλ. 2410 287461-2-3

Μονόκλινο   35e  με πολύ καλό πρωινό.

Δίκλινο         45 e με πολύ καλό πρωινό.

Τρίκλινο       55 e με πολύ καλό πρωϊνό.