«26η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΚΙΣΣΑΒΟΣ»2018

IMG 20181014 140857

«26η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ- ΚΙΣΣΑΒΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη διεξαγωγή της «26η Ανάβαση Ανατολής» που επιτυχημένα συνδιοργάνωσε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ με το Δήμο Αγιάς, το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών « Ιωάννης ο Πρόδρομος» και με την υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr», έκλεισε ο κύκλος των αγώνων ανάβασης για το 2018.

Ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Δήμους και με την υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr» κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει σειρά αγώνων ανάβασης στα πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Να υπενθυμίσουμε οι προηγούμενοι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν «3η Ανάβαση Καλλιπεύκης» σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών “Η Πατωμένη” στις 18/8 , με εκκίνηση από το Μακρυχώρι και τερματισμό στην Καλλιπεύκη και η «3η Ανάβαση Λιβαδίου» σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών στις 30/9, με εκκίνηση από την Ελασσόνα και τερματισμό στο Λιβάδι. Όλες οι διοργανώσεις μαζί με την “ Ανάβαση Ανατολής “ είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στον αγώνα της Κυριακής συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Οι μικροί εκκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία Αγιάς και τερμάτισαν μετά από διαφορετικά χιλιόμετρα ανά κατηγορία προς το δρόμο Μεγαλόβρυσου ενώ όλοι οι μεγαλύτεροι αθλητές με εκκίνηση την Πλατεία Αγιάς κατευθύνθηκαν προς Γερακάρι, Δήμητρα και τερμάτισαν μετά από 31 χιλιόμετρα στην πλατεία του γραφικού χωριού Ανατολή. Νικητής του αγώνα στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκε ο Κανελλόπουλος Σταύρος του Παναθηναϊκού με χρόνο 46:15.8 . Σπουδαίες ήταν και οι νίκες του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ καθώς οι αθλητές κατέκτησαν θέσεις στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα: στον Δήμο Αγιάς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» για τη στήριξη στον αγώνα μας, για το γεύμα του τερματισμού σε όλους τους αθλητές και για την ευγενή χορηγία των επάθλων της ανάβασης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για την άψογη φύλαξη των δρόμων.

Θερμές ευχαριστίες να απευθύνουμε στους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης την
« www.cyclinghellas.gr » και το «www.dalavikasbikes.gr» που υποστήριξαν δυναμικά τον αγώνα μας.
Να ευχαριστήσουμε ακόμη τη γιατρό του αγώνα Γκοριλα Γωγώ και τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας Κα Βάσω Αυγέρη για τη διάθεση Ασφενοφόρου οχήματος, τον Αλυτάρχη του αγώνα Κο Βολικάκη Nίκο και όσους βοήθησαν προσφέροντας εθελοντικό έργο.

Βαθιές ευχαριστίες ακόμη απευθύνονται προς όλους τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές για την συμπαράσταση τους: στον Σύλλογ γυναικών Αγιάς για την προσφορά γεύματος στους αθλητές, στην εταιρεία χυμών «VIVA» για τη χορηγία χυμών, στα «Ψυγεία Μουστάκας- Αγιάς» για τα φρούτα μετά τον τερματισμό, στην εταιρεία «Kυκλοποδηλατική- Bianchi- Balliastic» , στην εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit» Νταούτη, στο καφέ «Las Ramblas» και τέλος στο κατάστημα Χρωμάτων και εργαλείων του Κου Κουτζεκλίδη,

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη πολύτιμη βοήθειά τους: το Ραφιοφωνικό Σταθμό «Power fm93.2» - www.powerfm932.gr Αφοί Μπαρμπούτη για την ηχητική κάλυψη του αγώνα και την εταιρεία πληροφορικής «32bit.gr»- Βίκυ Στάθη και Μπαρμπούτη Τίμο.

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας ήταν Ηλεκτρονική εφημερίδα «http://www.larissanet.gr/» και το «Εν κινήσει» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και προβολή του αγώνα μας.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που τίμησαν το σημερινό αγώνα. Ανανεώνουμε τα αθλητικό μας ραντεβού την επόμενη χρονιά με νέους μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις από τον Ποδηλατικό Πηνειό και την Cyclinghellas.

Όλο το φωτογραφικό υλικό και τα αποτελέσματα του αγώνα έχει αναρτηθεί στο «www.cyclinghellas.gr»