Η ιστορία

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ ιδρύθηκε το 1994, δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας και έχει στο δυναμικό του περισσότερους από 80 ενεργούς αθλητές, ανήκει στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πεντάθλου. Συμμετέχει σε αγώνες που διοργανώνει η Ε.Ο.Π. και η Ε.Ο.Μ.Ο.Π. Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε αγώνες Διασυλλογικούς, Τοπικά Πρωταθλήματα και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με σπουδαίες διακρίσεις και νίκες. Επίσης λαμβάνουν  μέρος σε αγώνες Μάστερ της Πανελλήνιας Ένωσης Παλαιμάχων αθλητών και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, τα Brevet.

Ο Π.Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ πραγματοποιεί προπονήσεις με μεγάλη συμμετοχή αθλητών του συλλόγου, αλλά και γκρουπ ερασιτεχνών ποδηλατιστών, όλο το χρόνο. Ακόμη διοργανώνει εκδρομές στο βουνό με ποδήλατα τύπου mountainbike και ορεινές πεζοπορίες σε βουνά στα πλαίσια χειμερινής προετοιμασίας.

Οι αγώνες : “Μετέωρα MTB Race”, “ Kissavos Road Tour”, “Ανάβαση Καλλιπεύκης”, “Ανάβαση Λιβαδίου”, “Ανάβαση Ανατολής”, “Μεζούρλο Junior MTB Race”,“Τύρναβος Junior MTB Race” αποτελούν  επαναλαμβανόμενους καθιερωμένους και επιτυχημένους αγώνες του Συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή και τη χώρα αποτέλεσε  η διοργάνωση του “Πανελλήνιου Πρωτάθληματος  Μάραθων ΜΤΒ” το 2016 που ανέλαβε ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ακόμα συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας την καθιερωμένη ως θεσμό λαϊκή ποδηλατοδρομία με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα το "Tour De Larissa" με συμμετοχή ολων των σχολείων Λάρισας και με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργανώνει την "Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγύης" για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας με τεράστια απήχηση και συμμετοχή πολιτών στη πόλη της Λάρισας.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο  έργο  του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ , στο πλευρό του στέκονται  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Τοπικοί Δήμοι και Τοπικοί φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, εθελοντές, βοηθοί, πολλοί χορηγοί με απώτερο στόχο  να συμβάλλουν όλοι μαζί στην  τουριστική ανάπτυξη των περιοχών της Θεσσαλίας  καθώς και στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Tους ευχαριστούμε όλους!

Τη διοργάνωση όλων των αγώνων και  δράσεων του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ έχει αναλάβει η χορηγός εταιρεία www.Cyclinghellas.gr  με την υποστήριξη του ποδηλατικού καταστήματος www.dalavikasbikes.gr .  Οι δύο αποτελούν τους  μεγάλους οικονομικούς χορηγούς  και αρωγούς  του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ.

Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ εκτός από το αγωνιστικό τμήμα  αθλητών μεγάλων ηλικιών, λειτουργεί Σχολή Ποδηλασίας για παιδιά ηλικίας 9- 19 ετών.

Προπονητές ομάδας: Δαλαβίκας Κώστας και Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα  Δέσποινα.

Προπονήτριες Σχολής Ποδηλασίας: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα και Ευαγγέλου Εύη.

Σκοποί του Συλλόγου είναι :

1. Η διάδοση του ποδηλάτου σαν μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης κα τουρισμού.

2. Η ανάπτυξη σχέσεων με τα άλλα Σωματεία, Αθλητικές Ομοσπονδίες και λοιπές αρχές του κράτους.

3. Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

4. Η οικολογική αναβάθμιση της πατρίδας μας και η προστασία του περιβάλλοντος.

5. Η διάδοση και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας σε όλες τις μορφές της (πίστα - δρόμος - ορεινή ποδηλασία - δεξιοτεχνία).

6. Η συναδέλφωση των λαών μέσω του ποδηλατοτουρισμού και της ποδηλασίας.


Ακολουθεί η στολή του Συλλόγου
17078563 1660942000869130 1248333038 n17094077 1660942007535796 1706956106 n