Ομιλία για τα μυοσκελετικά προβλήματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας!

Dec Health Event Main

Ομιλία για τα μυοσκελετικά προβλήματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας!

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας και ο Ποδηλατικός Α.Σ Πηνειός διοργανώνουν ομιλία με θέμα “Μυοσκελετικά Προβλήματα , Πρόληψη και Αποκατάσταση μέσα απο τη Μηχανική Διάγνωση & Θεραπεία (Μέθοδος McKENZIE)”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κούμα (Kούμα 28).

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο Αναστάσιος Αναστασίου, Φυσικοθεραπευτής, cred MDT, Ειδικευμένος στην Ορθοπαιδική και Αθλητική Φυσιοθεραπεία με τη μέθοδο McKENZIE.

Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ανθή Καραπέδη θα μιλήσει, επίσης, για τα Οφέλη του Αθλητισμού στην Ψυχολογία του Ατόμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι είναι η μέθοδος McKENZIE;

Η Mέθοδος McKenzie® Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία® (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη Mέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας  του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων,  που  αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο, για περισσότερα από 30 χρόνια.

Οι κλινικοί ΜΔΘ είναι εκπαιδευμένοι στην αξιολόγηση και τη διάγνωση όλων των περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ή γύρω από την σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις  ή τους μύες, η ενδεδειγμένη αξιολόγηση είναι η ΜΔΘ.

Η ΜΔΘ είναι η φιλοσοφία της ενεργού εμπλοκής και εκπαίδευσης του ασθενούς,  που είναι αξιόπιστες  και χρησιμοποιούνται  από κλινικούς  και ασθενείς σε όλο τον κόσμο, στην αντιμετώπιση των  προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερειακών αρθρώσεων. Η προσέγγιση αυτή, με  βάση τις  διαθέσιμες μεθόδους, εξακολουθεί να είναι μία από τις πλέον τεκμηριωμένες και ερευνημένες συντηρητικές θεραπείες.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η αρχική αξιολόγηση – ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος  για την ακριβή διάγνωση και ως εκ τούτου την επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος. Ακριβές εξετάσεις, όπως μαγνητική Τομογραφία είναι, συχνά, περιττές. Οι πιστοποιημένοι στη ΜΔΘ  κλινικοί, είναι σε θέση να καθορίσουν γρήγορα, αν η μέθοδος θα είναι αποτελεσματική για κάθε ασθενή.

Στην πραγματικότητα, η ΜΔΘ είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε υγιείς βασικές αρχές οι οποίες, όταν γίνουν  πλήρως κατανοητές και εφαρμοστούν σωστά, είναι πολύ επιτυχημένη.