" 1st TOUR DE LARISSA 2016"

W20

“ 1st Τour de Larissa 2016”

Δελτίο Τύπου


Το Σάββατο 28-5-2016 διεξήχθη η ποδηλατική εκδήλωση “1st Τour de Larissa 2016”  που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας   , Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας , Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας , και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Λαρισαίων, την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου, την υποστήριξη της «Cyclinghellas.gr» και του ραδιοφωνικού Σταθμού PowerFM 93.2. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η γνωστή σε όλον τον κόσμο αθλητική διοργάνωση ‘Tour de France” η οποία έχει τεράστια απήχηση στο εξωτερικό.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία πριν τις 11π.μ. όπου δόθηκε η εκκίνηση και διαγράφοντας μια διαδρομή σε όλο το κέντρο της πόλης: Κύπρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κύπρου, Μανωλάκη, Καλλιθέας, Αθηνάς, Θέτιδος, Κύπρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μανδηλαρά, Παπαναστασίου κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. Σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες απονεμήθηκε δίπλωμα για την συμμετοχής τους στην εκδήλωση.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν αφενός η ανάδειξη του θεσμού του «Tour de Larissa» παράλληλα με την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες . Στόχος των διοργανωτών η καθιέρωση της συγκεκριμένης δράσης ως θεσμού για την πόλη της Λάρισας.

H πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και η άριστη συνεργασία με όλους του συνδιοργανωτές φορείς της πόλης που στήριξαν την εκδήλωση, αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία να ενισχυθεί η ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των πολιτών, να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση όλων για τη χρήση του ποδηλάτου ως ασφαλές και φιλικό μέσο μετακίνησης.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και η  Cyclinghellas.gr στέκονται αρωγοί και υποστηρίζουν θερμά αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, ή κοινωνικό χαρακτήρα. Παράλληλα προωθούν τα αθλητικά ιδεώδη , την ανάδειξη του ποδηλάτου και της ποδηλασίας, αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Την εκδήλωση περιφρούρησαν άψογα μέλη και φίλοι του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ , η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας με τη ομάδα Δίας.

Το απόγευμα στις 7.00μμ παρουσιάστηκε ομιλία από την Διατροφολόγο Κα Κατσογριδάκη Γεωργία στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου με τίτλο «Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός»