"ΟΧΙ ΣΤΟ BULLING ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ"

 29 5 paroysiash se sxoleio

 

 Ενημέρωση των παιδιών όλων των τάξεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο με θέμα: «Όχι στο bullying ναι στον αθλητισμό».
Παρουσιάστηκαν τα οφέλη και η αξία του αθλητισμού γενικότερα και ειδικότερα του αθλήματος της ποδηλασίας.
  Η παρουσίαση περιελάμβανε αναλυτικά ποια είναι η επιθυμητή συμπεριφορά ενός ποδηλάτη στο δρόμο, τι πρέπει να προσέχουμε ενώ ποδηλατούμε, τα είδη των ποδηλάτων, καθώς και σχετικές πληροφορίες σχετικά με την ενδυμασία των αστικών και αθλητών ποδηλασίας. Οι προπονήτριες του Συλλόγου γνώρισαν στα παιδιά τον εναλλακτικό τρόπο της χρήσης ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως ένα εναλλακτικό τρόπο άθλησης, γνώρισαν στα παιδιά τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, έδωσαν ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής και την ποδηλασία, προσέφεραν συμβουλές και έλυσαν τις απορίες των μαθητών.
 Τέλος μετά την ενημέρωση, μέσα σε γιορταστικό κλίμα, τα 100 παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης χάρηκαν με πολύ κέφι μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στην περιοχή Αβέρωφ που συνόδευσαν οι προπονήτριες του Συλλόγου, οι δάσκαλοι, οι γονείς, η ομάδα Διασωστών Λάρισας και μηχανές της Τροχαίας Λάρισας. Τα υπόλοιπα μικρότερα παιδιά απόλαυσαν ατέλιωτες βόλτες στην αυλή του Σχολείου στη ειδική διαδρομή -σαλίγκαρο που είχε στηθεί για ασκήσεις δεξιοτεχνίας.
  Να σημειώσουμε ότι στην πόλη μας λειτουργεί η Σχολή Ποδηλασίας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΥ για παιδιά άνω των 9 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα, τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει. Όσα αγόρια και κορίτσια ενδιαφέρονται για την ποδηλασία αγωνιστική και ερασιτεχνική, μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή. Εγγραφές στο Σύλλογο γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι προπονήσεις γίνονται σε ελεγχόμενους ασφαλείς δρόμους, στην άσφαλτο, αλλά και σε ανώμαλο οδόστρωμα. Τμήμα προχωρημένων λειτουργεί κάθε Δευτέρα –Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 3.00 με ραντεβού στο Α.Τ.Α. και τμήμα αρχαρίων κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 3.00 με ραντεβού στο Α.Τ.Α.